Cuma, Temmuz 18

Yazın Yağlı Cildinizi Kontrol Altına Alın

yağlı cilt

 Yazın gelmesiyle beraber içimiz kıpır kıpır oluyor ancak yağlı cilt sorununuz varsa durum pek öyle olmuyor. Çünkü yağlı ciltler havanın ısınmasıyla beraber daha çok sorun çıkarıyor. Artan sıcaklık ve nem cildin daha çok yağlanmasına, sivilce ve lekelerin oluşmasına neden oluyor. Gözenekler hemen tıkanıyor ve bütün bir yazımızı mahvedebiliyor. Bu döngü böyle devam edip gider ancak buna dur demenin vakti geldi.
 İşte yağlı cildinizi kontrol altına almanız için bir kaç küçük ipucu ;

Serin Kalın
Yağlı bir cildiniz varsa mümkün olduğu kadar kendinizi serin tutun. Terlemekten kaçının.Tabi bütün gün evde oturun demiyorum ancak dışarı çıktığınızda hep gölgelerde durun hatta yanınıza mutlaka bir yelpaze bulundurun ve yüzünüzü serin tutun.Bunların dışında hafif giysiler giyinin ve şapkasız dışarı çıkmayın derim. Ayrıca en en önemli nokta ise bol bol su tüketin. :)

Yağ Emici Mendil
Plaja veya gezmeye giderken yanınızda mutlaka yağ emici mendiller bulundurun. Gün boyunca üretilen aşırı yağdan bu şekilde kurtulabilirsiniz.

Yediklerinize Dikkat!Yazın deniz,kum,güneş üçlüsü karnımızı bayağı bir acıktırıyor. Bizimde aklımız hemen pizza,hamburger,cips gibi müthiş yağ içeren yiyeceklere kayıyor. Bu abur cuburlardan kesinlikle uzak durun. :)

Cildinizi Temiz Tutun
Cilt temizliği en önemli kuraldır. 
 Gün içinde bir çok kir ve toz cildimize yapışır ve bunlarda ciltte siyah nokta,sivilce gibi dertlere yol açar.Bu yüzden sabah uyandığınızda ve yatmadan önce cildinizi mutlaka yıkamalısınız. Yüz temizleme jeliniz varsa gözeneklerinizi iyice temizlediğinden emin olmalısınız. Benim önerim temizleme jelinizi bir yüz fırçasıyla uygulamanız. Fırça ile temizlik hissini gerçekten alabiliyorsunuz.

''Eklips Yüz Temizleme Fırçası İncelemem'' yazımı okumak için TIKLAYINIZ
Siz yağlı cildinizi nasıl kontrol altında tutuyorsunuz bizimle paylaşmayı unutmayın. :)

0 yorum:

Yorum Gönder

LİNK İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR.