Cumartesi, Temmuz 19

Yorgun Gözlerden Nasıl Kurtulurum

yorgun gözler

Uzun süre bilgisayar başında çalışanlar,uyku problemi yaşayanlar,gözleri hassas olanlar yorgun ve şiş gözlerin ne demek olduğunu iyi bilirler . Derler ya ''gözünün feri sönmüş '' hah işte aynen böyle. Etrafta melül melül dolaşırlar ,gözlerinden yorgunluk akar.Sonuç olarak yorgun ve şişmiş gözler bizi olduğumuzdan daha yaşlı gösterir ve yorgun gözlerle dışarı bile çıkmak istemeyiz. Bugün sizlere yorgun gözlerinizden kurtulmanız için tüyolar vereceğim umarım yorgun gözlerinize çare olurlar. :)

Gözlerinizi Dinlendirin
 Sürekli bilgisayar başında oturuyorsanız yapmanız gereken en önemli şey  20 dakika kadar ekrana baktıktan sonra gözlerinizi 1-2 dakika dinlendirmelisiniz ve karanlıkta bilgisayar,tablet vs. gibi cihazlara bakmamaya özen göstermelisiniz.Gözlerinizi bir süre için rahatlatacaktır.
 Gözlerinize Masaj Yapın
 Göz kapağınızın üzerine parmaklarınızla hafifçe bastırarak kaş diplerinizden burun kemiğinize kadar her yerine masaj yapın. Bu gözlerinizin yorgunluğunu alacaktır.
 Soğuk Terapisi
 Dondurucunuza 2 çay kaşığı yerleştirip soğumasını bekleyin. Kaşıklar soğuduktan sonra göz kapaklarınıza 1-2 dakika gezdirin. Yorgun gözleriniz ferahlayacak ve canlanacaktır. Ayrıca yüzünüzü soğuk suyla yıkamayı tercih edin.
 Çay Poşeti Gözlerinizin yorgunluğunu almak için ve göz altınızda oluşan morluklardan kurtulmak için göz kapaklarınıza çay torbası koymak işe yarayacaktır. :) Salatalık Suyu
 Gözün en büyük ilacının salatalık olduğunu bilmeyen yoktur. Eğer yorgun gözleriniz varsa hemen buz gibi bir salatalık suyu hazırlayıp gözlerinize sürmelisiniz. Hem göz çevrenizdeki kırışıklara iyi gelecektir hem de göz yorgunluğunuzu alacaktır.

                                         

0 yorum:

Yorum Gönder

LİNK İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR.