Çarşamba, Ekim 1

Vücut Şekil Rehberi

                      

 Vücut şeklimizi bilmek, kendimize yakışan kıyafetleri bulmamız açısından oldukça önemlidir. Kas ve yağ dağılımınız sizin vücut şeklinizi belirler.Vücut şekilleri genelde meyveye ya da geometrik şekillere benzetilir.Vücut şekillerinin çeşitli faydaları ve zararları olabiliyor. Bunları öğrenip ona göre davranabilir ve kıyafetlerinizi daha kolay seçebilirsiniz.

 Kum Saati Vücut Tipi
Göğüs ve kalça kısmının geniş ,belin ise ince olduğu vücut tipleri bu gruba girer.Bu vücut tipi, kadınsı ve çekici bir algı yaratır. Bu yüzden en güzel vücut tipi olarak görülür.
 Faydaları: Doğurganlık ve gebelik için oldukça idealdir. Spor yapmak yerine kas yapmayı tercih edebilir.


Ne Giymeli:Bel kısmı dar olan bele oturan kıyafetler tercih etmelisiniz. Kemerli kıyafetler seçmek doğru olacaktır.Dar pantalonlar ve  yüksek bel etekler çok yakışacaktır. Likralı kumaşlardan uzak durmalısınız.

Yuvarlak Gövde(elma) Vücut Tipi
Basen, karın ve göğüs bölgesinde yağlanma olan vücut tipleridir.

Ne Giymeli:
Dar kıyafetlerden ve kemerden uzak durmalısınız. V yaka kıyafetleri düz renkleri tercih etmelisiniz. Yüksek bel kıyafetler,boru ve bol paçalı pantalonlar ,kalın askılı bluzlar,kısa olamayan diz üstü etek modellerini giymelisiniz.

Zararları: Karın çevresi ve üst bölgedeki yağlanmadan dolayı bu vücut tipinde şeker hastalığı,kalp hastalıkları ve hipertansiyon daha sık görülür. Yağ yakan spor faaliyetlerini tercih etmelisiniz.

Üçgen (armut) Vücut Tipi
Üst tarafları ince alt tarafları geniş olan vücut tipidir.Yağ hücreleri bacak ve kalçada toplanmıştır. Bu yüzden kalça kısmı kilo almaya daha yatkın olur.

Ne Giymeli: Alt bölgelerde koyu renk kıyafetler tercih ederek kilolarınızı saklayabilirsiniz. Bol etekler,düğmeli gömlekler,yüksek bel ve çizgili pantalonlar tercih etmelisiniz.

Cetvel Vücut Tipi En kolay şekle sokabileceğiniz vücut tipidir. Kısacası ne tarafa çekseniz o tarafa gelir. Küçük göğüslere,ince bacaklara ve düz bir bele sahip olanlar bu vücut tipindedir.

Ne Giymeli: İlk olarak hatlarınızı yumuşatacak, dökümlü kesimleri tercih etmelisiniz.Kısa etek ve şortları rahatça giyebilirsiniz. Belinizin biraz altından kemer takarak bel kısmınızı ortaya çıkarabilirsiniz. Kıyafetlerinizde yatay çizgiler olursa sizi biraz daha dolgun ve güzel gösterecektir.

2 yorum:

  1. Aa ben oradayım ama sanırm incelmem gerek biraz daha ):

    Blog etkinliğinden geldim buralara
    bana da beklerim :)

    YanıtlaSil

LİNK İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR.