Perşembe, Ekim 30

Nemlendirici Nasıl Uygulanmalı

Nemlendirici Nasıl Uygulanmalı

 Nemlendiricinin, deri üzerinde yatıştırıcı ve koruyucu bir etkisi vardır. Bu sayede nemli ve sağlıklı deri ,suyu içerisinde tutarak cildin su kaybetmesini önler. Nemlendirici sürerek makyaj uygulamalarınız içinde cildinizi hazırlamış olursunuz.
 İyi bir nemlendirici cildinizin nasıl göründüğünde önemli bir rol oynar.Ama kaliteli bir nemlendiriciye sahip olmak yeterli değildir.Nemlendirici doğru uygulamayı bilmek gerekir.Cildinize doğru bir şekilde nemlendirici sürerek,cildinizin canlı ve genç görünmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda nemlendirici, cildinizi rüzgar, ısı ve diğer çevresel faktörlere karşı koruyacaktır.

 Nemlendirici uygulamak oldukça pratik ve kolaydır. Yapmanız gerekenler;

 Uygun Zaman
 Nemlendirici için en uygun zaman bir yıkamadan sonradır. Banyo ya da duş sonrası yapılan nemlendirme işlemi ciltte uzun süre kalacaktır.

Temizlik
 Cildinize uygulama yapmadan önce kir veya bakterinin cilt ile temasını önlemek için nemlendiricinizi temiz ellerle uygulayın.

Makyajdan Önce
 Makyajınızı yapmadan önce 2 dakika kadar nemlendiricinin yüzünüze tamamen nüfuz etmesini bekleyin.

Koruyucu Faktör
 Nemlendirici seçerken SPF 15 veya daha fazla olan bir nemlendirici seçin. Böylece cildiniz hem nemli kalacak hemde güneşin zararlı ışınlarından korunacaktır.

Cilt Tipi
Cilt tiplerine göre farklı nemlendiriciler vardır. Cildinize en uygun nemlendiriciyi seçmeniz gerekir.Örneğin ; yağlı cilt tipine sahipseniz yağ oranı düşük olan nemlendiricileri tercih edin.

Kokusuz Nemlendirici
Ağır kokan nemlendiricilerden uzak durun. İçerisindeki koku maddeleri cildinizde tahrişe neden olabilir. Parfüm içeren yüz ürünlerinden kaçınmanızda fayda vardır.

Yüz Uygulaması
 Yüzünüze nemlendirici uygularken, nemlendiriciyi az miktarda alıp yanaklar,çene, alın ve burun üzerine hafifçe sürün.Sonra masaj yaparak dağıtın.

 Yukarıda belirttiğim ipuçlarını uygulayarak sağlıklı,esnek ve parlak bir cilde sahip olabilirisiniz. :)


 **Yazılarımı beğendiyseniz beni takip etmeyi  ve bu adresten ücretsiz olarak oy vermeyi unutmayınız. :)**
                              

0 yorum:

Yorum Gönder

LİNK İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR.