Çarşamba, Haziran 4

Saçları Güçlendirecek İpuçları

güçlü saçlar için

 Saçlarımız biz bayanların en güçlü güzellik silahlarından biri. Tabi bunun yanında bize en çok çektiren yine saçlarımız. Bakımıydı,boyuydu,kırıklarıydı bayağı bir uğraşıyoruz.
 Güçlü,parlak ve bakımlı saçlar her zaman daha çok dikkat çeker. Bir çoğumuz uzun saçları daha çok severiz ancak saçlar uzadıkça daha duyarlı hale geldiğinden bakımı zorlaşır.Bir süre sonra saç cansızlaşır ve dökülmeye başlar.

Güçlü saçlara sahip olmak istiyorsanız işte bir kaç ipucu;

Saç diplerine masaj 
 Banyodan önce saç diplerinize parmak uçlarınızla masaj yapın. Böylece kan dolaşım artar ve saç diplerinde bulunan doğal yağ bütün saçınıza yayılır. Saç hücreleriniz canlanır ve saçlarınız hızlı bir şekilde uzar.

Saç Taramak
 Islakken saçı taramak saçlarınızın kırılmasına neden olur. Bu yüzden saçlarınızı kuruduktan sonra yada hafif nemliyken geniş uçlu tarakla tarayın.

Saç Yıkamak Her gün saç yıkamak saçlarınızı çok yıpratır ve kurutur. Çok yıkamak saçın doğal yapısını bozar ve dökülmeye neden olur.Ayrıca fazla şampuan kullanmaktan kaçının.

Maske tarifi 1

  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1/2 hindistan cevizi yağı

 Bu karışımı kökten uca kadar masaj yaparak saçınıza yedirin. 1 saat beklettikten sonra iyice durulayın.

Saçlarınız yağlı ise;
Saçlardaki fazla yağ yüz ve sırt bölgesinde sivilceye neden olabilir.

    Maske Tarifi 2

  • 5 yemek kaşığı doğal yoğurt
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu

     Bu karışımı yine saç diplerinizden uçlara kadar uygulayın ve 1 saat beklettikten sonra saçlarınızı yıkayın.Haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

    En önemlisi bol bol su tüketmeyi  ihmal etmeyin.
  • Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz bizimle paylaşın. :)


4 yorum:

  1. Saçım yağlı ve sönük olduğu için her gün yıkıyordum. Üstelik hacim şampuanıyla. Saçlarım inanılmaz kurudu ve yıprandı. Zor oluyor ama alışmaya çalışıyorum her gün yıkamamaya :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her gun yikayinca sac alisıyor, bir gun yikamasan hemen yaglaniyor. Daha az yikamaya alistirinca yaglanma olmuyor ama hemen. Bir de ben sacimla cok oynarim hemen yaglanir, oynamamak lazim o yuzden :)

      Sil
  2. Çok güzel tavsiyeler.. Teşekkürler (◡‿◡✿)

    YanıtlaSil
  3. Umarim herkese faydali olmustur :)

    YanıtlaSil

LİNK İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR.