Çarşamba, Mart 5

Makyaj Fırçalarını Temizlemek İçin


Fırça temizliği

 Birkaç kullanımdan sonra makyaj fırçalarının temizlenmesi gerekir. Aksi takdirde fırçalarda mikrop oluşacağından yüzünüzde sivilce gibi cilt sorunlarının oluşmasına neden olacaktır. O yüzden fırçalarınızı sık sık temizlemeye özen göstermelisiniz.
 Fırça temizlerken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri ; kullanacağınız sabunun cildinizle dost olması gerekir bu yüzden en iyisi bebek şampuanı ile yıkamak. Bebek şampuanı fırçanın kıllarının sertleşmesini de önleyecektir.

Fırçaları temizlemek için;

  •  2-3 damla zeytinyağı
  • 2-3 damla sıvı sabun
  • Karışımı koymak için bir fincan

    Ayrıca fırça temizliğinde su ve sirkede kullanabilirsiniz.
      Fırçanızı bu karışıma batırıp elinizle ovarak fırçanızı köpürtün. Daha sonra fırçanın kılları aşağı doğru bakacak şekilde tutup ılık su ile iyice durulayın. Fırçanızı aşağı doğru bakacak şekilde asın ya da bir havlunun üzerinde kurumaya bırakın. 


    Önemli Not: Saç kurutma makinesi ile kurutmak fırçanıza zarar verecektir. Ve fırçalarınızı belli bir kullanımdan sonra ne kadar yıkasanız da fayda etmeyeceğinden belli aralıklarla değiştirmenizde fayda var.

    Sizlerde fırça temizleme yönteminizi paylaşırsanız sevinirim . :)


2 yorum:

  1. fırçaları yıkamak çok önemli bende hafta 1 kere yıkıyorum çok güzel bir yazı olmuş :) bende bloğuma beklerim

    YanıtlaSil
  2. Evet fircalar cok cabuk mikrop topluyor.Bu yuzden temizligi cok onemli . Begendigine cok sevindim tesekkur ederim. Blogunu seve seve ziyaret ederim. :)

    YanıtlaSil

LİNK İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR.