Perşembe, Mart 6

Kilo Vermek ve Formda Kalmak İçin Altın Öneriler


Kilo Vermek ve Formda Kalmak
Sevgili okurlar bu yazımda kilo direnci nedir, nasıl kırılır, aşırı iştah ve yeme isteği nasıl azaltılabilir, yeme hızı ile kilonun alakası ve masa başı iş yapanların nelere dikkat etmesi gerektiği gibi konular üzerinde duracağız. Bu sayede bir yandan vücudumuzu anlarken, bir yandan da altın önerilerimize de devam etmiş olacağız.
Yavaş Yiyerek Kilo Korumak Acıktığımızı vücudumuzun kullandığı bir sinyal ile anlarız. Bu sinyalin ortalama süresi 20 dakikadır. Yemekten kalktıktan hemen sonra hala aç olduğunuzu hissettiğiniz ama kısa bir süre sonra bu isteğin kaybolduğunu hiç deneyimlediniz mi? Beynin açlık sinyaline göz atma aralığı yaklaşık 20 dakikadır. Bu da yemeğinizi çok hızlı yerseniz, bir süre sonra yemeğinizi bitirdiğinizde dahi az da olsa aç hissediyor olma olasılığınızı artıracaktır.
Yavaş yeme alışkanlığı nasıl kazanılır? Bunu bir antreman gibi düşünün. Bir anda yavaş yemeye başlamayın. Hafif hafif. Bu gün 2 şer dakika uzatsanız 5 gün içinde 10 dakika fazladan süre kazanmış olacaksınız.
Yemekten önce ve sonra bir bardak su içiniz. Bu hem midenizi biraz dolduracak, hem de kilo, cilt, böbrek ve genel vücut sağlığınız için çook gerekli olan suyu almış olmanızı sağlayacak. En azından o öğün için. Unutmayın günde en az 8 bardak su!
  • Yemek yemeye çok açken başlamayın. Hafif hafif acıkırken başlarsanız daha az yersiniz.
Masa Başı işte çalışanlar kilolarını nasıl koruyabilir? Masa başında otururken en büyük düşmanımız sürekli bir şeyler atıştırıp oturmaya mecburen devam etmek oluyor. Kahvaltıya iki poğaça söylüyor, aman 2 tane şekerli kahve, yanında 2 tane çikolata… Of of of… Bu yaptığınız tamamen yağa çevrilecek sevgili okurlar, çünkü hareket etmiyoruz, merdiven çıkmıyoruz asansör ve yürüyen merdiven kullanıyoruz.
Ne Yapmalıyım? Evden çıkmadan kendinize “ton balığı,peynir, domates ve salatalık” tan oluşan (veya benzeri) bir kepek ekmeği hazırlayınız. Atıştırmanız gerektiğinde bu sandviç size hem az kalori olacak hem de sağlıklı bir besin tüketmiş olacaksınız.
Çay ve kahveden mümkünse şekeri çıkarın. Şekersiz içemiyorsanız bari en az şekilde kullanın. O şekerin yapacağı kaloriyi geçin, sağlığınıza ne kadar zararlı olduğunu düşünün! Avrupa’da çok güzel bir çay kaşığı satılıyordu. Kuru kafa şeklindeydi. Oldukça iyi bir mesaj verdiğini düşünüyorum kullanıcılarına
Ve biraz hareket etmeye çalışmalısınız…
Bol bol su tüketmeye özen gösteriniz. Mutlaka bir şişeniz olsun. İş yerine gittiğinizde o şişe kesinlikle bitmiş olarak dönmeli.
Çok İştahlıyım, Nasıl İştahımı Kapatabilirim? Araştırmalar kahvaltı öğününü atlayanların daha fazla kilo aldığını gösterdi. Kahvaltıyı sağlıklı bir şekilde yaptığınızdan emin olun. (poğaça, simit ile değil)
Kahvaltıda tüketeceğiniz haşlanmış yumurta uzun süre tokluk hissi veriyor.
Bol bol çok az yağlı salata tüketerek açlığınızı kandırın ve iştahınızı durdurmasını sağlayın.
Yeşil çay çaylar arasında en etkili iştah kesicilerden biri olarak görülüyor. Günde 1 fincan tüketmeye özen gösteriniz.
Yemek yerken karanlık değil, aydınlık yerleri tercih edin.
Lifli yiyecekler tokluk hissi verir. Lifli gıdalardan tüketmeye özen gösteriniz.
Lifli Gıdalar Nelerdir? Nohut, mısır, fasulye, barbunya, kepekli ekmek, armut, yulaf, elma.
Kilo Direnci Nedir, Nasıl Kırılır?
Kilo direnci, bir süre kilo verdikten sonra kilonuzun takıldığı dönemde ortaya çıkan durum. Vücut, tamam burada güvendeyim, der ve eski yeme alışkanlığınızla devam etseniz dahi kilo veremezsiniz. Ancak burada yapılması gereken kesinlikle sabırsız davranıp diyetten çıkmak değil, sabırla aynı düzeni belki 1 dilim ekmek daha azaltarak devam ettirmek, çok az egzersizi artırmak olmalı. Merak etmeyin. En geç 2 hafta içerisinde tekrar eskisi gibi kilo vermeye başlayacaksınız.
Bu direnci kırmak için vücudunuza istikrarlı olduğunuzu gösterin ve ona alışık olmadığı bir şeyler sunun. Mesela egzersiz düzeninizi değiştirmek, yediğiniz ekmeyi 1 – 2 dilim azaltmak gibi. Alıştığı rotadan çıkardığınızda tekrar kilo verme dönemine gireceksiniz. Ancak bu dönemde aşırılıktan lütfen kaçınınız ve sabırla istikrarınızı koruyarak devam ediniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

LİNK İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR.