Çarşamba, Mart 26

El ve Tırnak Bakımı İçin İpuçları

el tırnak bakımı5

 Bir bayanı bakımlı gösteren en önemli yer elleridir. Ellerimiz Sürekli olarak ön planda olduğundan tırnak kesimi, ojesi, nemliliği kısaca her şeyi ayrı bir özen ister.Ayrıca söylemek gerekirse beylerinde en çok dikkat ettiği yer ellerimizin bakımı. Özellikle ojelerinizi nasıl sürdüğünüze çok dikkat edeceklerdir. :)

 Zaten kim sever ki bakımsız elleri. Tabi yoğunluktan bazı zamanlar unutabiliyoruz. Ama gün içinde çok en çalışan ve en çok zarar gören yer ellerimiz olduğundan ihmale gelmiyorlar.
 Bu konuda en sinir olduğum nokta ise kırılmış tırnaklardır .Y
a saça takılırlar ya başka bir şeye . Birde bazen öyle bir yerden kırılıyorlar ki kessek bir dert (çok derin kesmek gerekiyor) kesmesek ayrı bir dert.Çok sinir bozucu bir durum eminim sizde yaşamışsınızdır.

  • Çok oje sürmekten genelde tırnaklar sararıyor. Sararmış tırnaklarınızı beyazlatmak için en iyi yöntem ise limondur. Birazcık limon ile tırnaklarınızı ovun böylece tırnaklarınız beyazlayacaktır.
  •  Tırnaklarınızı törpülerken metal yerine tahta törpü kullanmalısınız.Böylece tırnaklarınız daha az zarar görmüş olacaktır.
  •  Tırnaklarınızı temiz tutmak için mutlaka bir tırnak fırçası edinin.
  •  Elleriniz çok kuru ise yoğun nemlendirici özelliği olan el kremleriyle mutlaka her gün kremleyin. Nivea repair&care kremini tavsiye edebilirim. Ellerinizin çok yoğun bir şekilde nemlendiğini anında hissedeceksinizdir.
  • Çatlamış ellerinizi onarmak için en iyi yöntem lavanta yağıdır. Pamuk yardımıyla ellerinize bir kaç damla lavanta yağı uygulayın. Ellerinizin düzeldiğini ve nemlendiğini göreceksiniz. 
  • Tırnaklarınız sık sık soyuluyorsa bir kaç damla limon ve gliserini pamuk yardımıyla tırnaklarınızın üzerine sürmelisiniz.

     Ellerden konu açmışken geçenlerde aldığım şirin mi şirin törpülerimi sizinle paylaşmazsan olmaz.

el tırnak bakımı 1el tırnak bakımı

Siz el-tırnak bakımınızı nasıl yapıyorsunuz,hangi ürünleri kullanıyorsunuz bizimle paylaşın. :)






2 yorum:

  1. çok güzel öneriler vermişsin. Bu aralar sıkı bir tırnak bakım yapmam lazım kesinlikle dikkate alıcam. Lavanta yağı almalıyım hemen:)))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. :) Kolay gelsin her zaman bakıma ihtiyaç duyuyor zaten tırnaklar. :)

    YanıtlaSil

LİNK İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR.