Salı, Nisan 14

Güzellikte Ev Yapımı Ürünlere Yönelmek için 5 Neden


 Güzellik ve bakım için doğal ürünler kullanmak aslında sandığınızdan çok daha etkili ve sağlıklıdır. Tıbbi derecede yardım gerektirecek cilt ve deri sorunları haricinde, günlük güzellik bakımı için ev yapımı güzellik ürünlerinden faydalanmamanız için hiç bir neden yok. Günümüzde güzellik ürünleri dahi doğallık derecesine göre fiyatlandırılırken, %100 doğal bakım maskeleri ve güzellik ürünleri kullanmak neden hata olsun? Uzun yıllardır hem ben hem ailem ev yapımı güzellik ürünlerine oldukça önem veririz, çok faydasını da gördüğümüzü söylemeliyim. Bu hem cilt bakımınızı en doğal yollardan yapmanızı sağlıyor, hem de örneğin bir limonun kalan kısmını atmayıp güzellik maskesinde kullanmanızı sağlayarak size tasarruf imkânı tanıyor.
 Ev yapımı güzellik ürünlerinde diğer her üründe olduğu gibi alerji problemi ortaya çıkabilir. Örneğin cildiniz çok hassas ve elmaya alerjik diyelim. Herhangi bir maskede elma kullanmak cildinizde kızarıklara yol açabilir. Bu tarz alerjik durumlar nadir görülmekle birlikte kozmetik ürün kullanım sonucu da ortaya çıkabilir.
Peki, neden güzellik ürünleri satın almak varken ev yapımı maskelere de şans vermeliyim?

1- İçeriğe Müdahale Şansı
Kullandığınız bir yüz temizleyici kozmetik ürün, cildinizin aşırı kurumasına neden olabilir. Bu durumda bu kozmetik ürünün içeriğine müdahale edemeyeceğinizden kullanamaz hale gelirsiniz. Oysaki ev yapımı doğal güzellik ürünlerinde cildinizi kurutan limon ise, sadece 1 damla ekler bu yan etkiyi ortadan kaldırabilirsiniz.
Kullandığınız bir ürün, yüzünüzü temizler ancak bir renk kaybına neden olabilir. Bunu değiştiremezsiniz. Ancak ev yapımı maske kullanıyor olsaydınız, ekleyeceğiniz 1 tatlı kaşığı bal, bu sorunu çözebilirdi.

2- Çok Daha Ucuz

Tırnaklarınız, yüzünüz, saçınız için ayrı ayrı ürünlere yüzlerce lira para ödemeniz gerekebilir. Bu maliyeti hafifletmek için ev yapımı ürünlere yönelebilirsiniz. Örneğin tırnaklarınızı güçlendirmek için doğal yağlardan ve meyvelerden faydalanmak inanın sandığınızdan çok daha etkili! Bu düzeyde bir ürün 20 lira iken evde yapacağınız maskenin size maliyeti birkaç lirayı geçmez.

3- Vitamin ve Mineraller
Cildinize sürdüğünüz bir kremde mi yoksa doğrudan evde hazırladığınız bir meyve maskesinde mi daha çok vitamin vardır? Hangisine daha çok güvenebilirsiniz? Bir güzellik ürünü “E vitaminli” diye satılıyor ve yüzlerce insan sırf bu yüzden tercih ediyor. Peki neden evde vitamin bombası bir maske hazırlamak varken kozmetik ürünlere yöneleyim?

4- Miktarı Belirleyin

Saçlarınızı nemlendirmek istiyorsunuz. Aldığınız ürün sizin ihtiyacınızdan çok daha fazlası ve büyük oranda boşa gidecek. Evde yapsaydınız, kullanacağınız kadar yapabilir, miktarı belirlemede tamamen özgür olurdunuz. Bu da ek maliyetten kaçmanıza olanak sağlar.

5- Tam Olarak İhtiyacınız Olana Yönelin

Hangi vitaminin neye yaradığını öğrenirseniz, tam olarak cildinizin ihtiyaç duyacağı vitamin ve bileşenleri bir araya getiren doğal maskeler hazırlayabilirsiniz. Oysa kozmetik ürünlerde sadece o ürünün sunduğu alan kadar özgürlüğe sahipsiniz. Birkaç denemeden sonra cildinizin tam olarak neye daha iyi tepki verdiğini, en güzel sonucu nasıl alabileceğinizi bulabilirsiniz.


 İnternette sayısız ev yapımı cilt ve saç bakım maskesi tarifleri hem cilt uzmanları ve doktorları tarafından, hem de doğal güzellik ürünü fanları tarafından paylaşılıyor. Bu alandaki sitelerden biri de şu Tıklayınız.
 Bu tarz maskeler konunun başında da bahsettiğim gibi, tasarruf yapmanızı da sağlıyor. Mesela, sebzeleri ve meyveleri çürümeye bırakmayın, güzellik maskenizin içinde kullanın. Artan limon, bal vb. malzemeleri de böyle değerlendirebilirsiniz.


  • Yeni yazılarımdan her zaman haberdar olmak isterseniz, sosyal medya hesaplarımı takip edebilirsiniz. :)
                                     **  instagramfacebook ve twitter **

                                  

0 yorum:

Yorum Gönder

LİNK İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR.