Cuma, Ekim 3

Yağlı Burun İçin Çözümler


 Burun ve çevresinde yağ birikimi fazla olduğundan sivilce ve siyah nokta gibi sorunlara sık rastlanıyor.
Yağlı burun genç veya yetişkin herkeste oluyor.Bu yüzden temizliğine özen göstermek gerekir. Isı ve nem gibi faktörler yağ oranını arttıran en büyük faktörlerdir. Bunların yanı sıra yağ bezleri; hormonlar,beslenme planı ve hava şartlarından hemen etkilenmektedir.

-
Temizlik
**T bölgesi çabuk yağlanan bir bölge olduğundan oradaki gözeneklerin temiz tutulmasında fayda vardır. Dışarıda satılan ürünlerle veya kendi ev yapımı ürünlerinizle cilt temizliğinizi mutlaka yapmalısınız.
**Yüzünüzü günde en az iki kez yıkamaya dikkat etmelisiniz. Böylece gözeneklerinize fazla yağ ve kirin birikmesini engellemiş olacaksınız.

-Doğal Ürünler

 **Fazla kimyasal içeren kozmetik ürünlerinden ve temizleyicilerden uzak durun. Bunlar cildinizin doğal nem dengesini bozacaktır. Ayrıca alkol içeren ürünler yerine organik veya ev yapımı ürünleri tercih etmelisiniz.

-Su tüketimini arttırın.

 Günde en az 8 bardak su tüketin. Tüketilen su doğal detoks etkisi yapacak ve cildinizi toksinlerden arındıracaktır.

-Limon

Limon,burun çevresindeki yağlardan kurtulmak için harika bir çözümdür. Bir pamuğa bir kaç damla limon sıkıp burun çevrenizi silin.Limonda bulunan sitrik asit yağ bezlerinin aşırı yağ salgılamasını azaltır böylece ciltteki parlamayı kontrol altına alır.

-Bal ve Badem

Yağlı burun için harika bir çözümdür. 2-3 çay kaşığı bal ile ezilmiş bademi karıştırıp yüz fırçanızla sorunlu bölgeye uygulayın. Bir kaç dakika bekletip ılık su ile durulayın.


-Sirke

Yağlı cildinizde sirkenin mucizevi bir etkisi olacaktır. Pamuk üzerine bir kaç damla sirke dökün.Yağlı burnunuzu hafifçe ovun. Daha sonra 15 dakika kadar pamuğu burnunuzun üzerinde bekletin.Soğuk su ile durulayın. Böylece gözenekleriniz sıkılaşacak ve yağ ve kir birikimi olmayacaktır. Hassas bir cildiniz varsa sirkenin içine biraz su karıştırıp asidik özelliğini biraz kırabilirsiniz.

  • Yazılarımı beğendiyseniz sağ taraftaki ''Bu Siteye Katılın'' butonuna tıklamayı unutmayınız.. :)

0 yorum:

Yorum Gönder

LİNK İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR.