Salı, Ekim 28

Doğal Duran Pembe Dudaklar İçin İpuçları

Doğal Duran Pembe Dudaklar İçin İpuçları

"Güzel bir gülüş,karanlık bir eve giren güneş ışığına benzer."                                                            Tolstoy
Gülümsemek güzelliğimizi ortaya çıkaran en önemli unsurdur. Ancak gülümsememizin güzel olması için sağlıklı ve pembe dudaklara sahip olmamız gerekir. Ama bir çoğumuzun dudakları dış etkenlerden dolayı rengini kaybetmiş ve kurumuş olabiliyor. Özellikle dudak ısırma gibi huylarınız varsa dudak kenarlarında morarma ve dudak renginde solma olabiliyor.
 Dudaklarınız çeşitli nedenlerden dolayı solgun görünüyorsa korkmanıza hiç gerek yok,bir kaç basit ipucu ile canlı ve pembe dudaklara yeniden sahip olabilirsiniz. 
 Pembe,yumuşak ve çekici dudaklar için pahalı ürünlere para harcamanıza gerek yoktur. Size uygun bir dudak bakımı ile dudaklarınızı kolayca koruyabilirsiniz.

Pembe Dudaklar İçin İpuçları

-Fırçalayın

Yumuşak ve pembe dudaklar için, her gece yumuşak uçlu bir dış fırçasıyla dudaklarınızı fırçalayın. Bu işlem, dudak çevresindeki kuru ve çatlamış derinin onarılmasını ve sağlıklı görünmesini sağlayacaktır.

-Masaj Yapın

Her gün bir kaç dakika dudaklarınıza masaj yapmalısınız.Badem yağı ve limon suyunu karıştırarak her akşam dudaklarınıza masaj yapabilirsiniz. Böylece dudaklarınız beslenecek ve nemli kalacaktır. Zamanla dudak renginizin düzeldiğini göreceksiniz.

-Makyaj Temizliği

Yatmadan önce dudaklarınızı mutlaka temizlemelisiniz.Makyajınızı temizlemek için yumuşak bir pamuğu badem yağı ve zeytin yağına batırıp dudak makyajınızı yumuşak hareketlerle temizleyin.

-Peeling Yapın

Soğuk krema ve şekeri karıştırıp dudaklarınızı bu karışımla ovun. Böylece ölü deri soyulacak ve dudak renginiz açılacaktır.

-Salatalık Suyu

Dudaklarınıza uygulayacağınız salatalık suyu, koyu renk dudaklarınızın rengini açmaya yardımcı olacaktır.


                     Önemli Notlar
  • Dudak renginin koyulaşmasında en büyük neden sürekli olarak çay,kahve gibi içecekler tüketmektir. Bu yüzden ilk olarak içecek alışkanlıklarınızı düzenlemelisiniz.
  • Tahmin edebileceğiniz gibi sigara kullanmakta dudaklarınıza ciddi anlamda zarar verir.
  • Bol bol su tüketmek dudaklarınızı nemli ve canlı tutacaktır.
  • Güneş, dudak renginizi solduracaktır. Bu yüzden güneşe çıkmadan önce dudaklarınıza güneş koruyucu uygulamalısınız.

 **Yazılarımı beğendiyseniz beni takip etmeyi  ve bu adresten ücretsiz olarak oy vermeyi unutmayınız. :)**


                                    

0 yorum:

Yorum Gönder

LİNK İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR.