Cumartesi, Nisan 5

Rimelinizi Kolayca Temizleyin

rimelinizi kolayca temizleyin

  Bıyıkları parlatma ve boyama amaçlı ortaya çıkan rimel ,bugün bayanların dolgun ve uzun kirpiklere sahip olmak için kullandığı en önemli ürün haline geldi.Kirpik için yapılan ilk rimel kömür tozu ve vazelinden yapılmış bu arada . :)
 Bayanların uzun kirpik merakından sık sık kullandığı rimeller öyle inatçı ki çıkarmak için kirpikleri yolmak gerekiyor çoğu zaman . Kirpiklerimizi güzelleştirme adı altında aslında onlara çok zarar veriyoruz.  Bugün vereceğim tarifle hem rimelinizi kolayca çıkaracak hemde kirpiklerinize bakım yapmış olacaksınız.

 Kirpik bakımını ihmal etmemek gerekiyor tabi çünkü rimel bir süre sonra hem kirpikleri döküyor hemde rengini solduruyor güzelim kirpiklerin. Hal böyle olunca daha iyi,daha dayanıklı rimellere gidiyor eller.Bu rimelleri çıkarmak için ise şahane bir tarif işte burada ... :)

Malzemeler

  • 1 Çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 Çorba kaşığı hintyağı
  • 1 Çorba kaşığı süt

     Bu karışım size bir hafta yeteceğinden saklayabileceğiniz bir kabın içinde bu malzemeleri karıştırın.Bu karışımla pamuk yardımıyla rimelinizi kolayca silebilirsiniz.Aynı zamanda hint yağı kirpikleriniz için oldukça faydalı olacaktır.Bu karışımı oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.

    Püf Nokta:

      Rimelinizi sürerken aynı zamanda kirpiklerinize bakım yapmak ve rimelinizin çok çabuk kurumasını önlemek istiyorsanız içine bir kaç damla hint yağı damlatın.

    Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz bizimle paylaşın. :)

                              

      

4 yorum:

  1. Güzel bir yöntemmiş :) Rimelin içine hint yağı damlatmak.. Acaba rimelin yapısı bozulur mu ki? Böyle güzel fikirleri denemek isteyip, korktuğum için de denemeyince kendimle resmen kavga ediyorum :))

    YanıtlaSil
  2. Çogu zaman bende yasiyorum o duyguyu, denemekten korkuyorum . :) Ama kullanmadigin yada az kalan bir rimelinde deneyip bakabilirsin . Güzellik icin denemeye deger sanki :)

    YanıtlaSil
  3. Zeytinyağı zaten her derde deva...

    YanıtlaSil
  4. Aynen oyle ama hint yaginin da bir cok faydasi varmis yeni ogrendim :)

    YanıtlaSil

LİNK İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR.