Salı, Ekim 8

Parlak ve Temiz Bir Yüz İçin İpuçları

Parlak ve Temiz Bir Yüz

Yediğiniz her şey cildinize yansır. Bu cümle, doğru beslenme ile aslında daha güzel bir cilde kavuşabileceğinizin göstergesi. Kan, vücudu milim milim dolaşarak ihtiyacı olan hücrelere vitaminleri ve mineralleri cömertçe verir. Peki yüzünüzün nelere ihtiyacı var? Nasıl daha temiz ve güzel bir cilde kavuşabilirsiniz? Cevaplar için okumaya devam...


  • OMEGA 3 VE OMEGA 6
Vitaminleri ve mineralleri alsanız dahi yeteri kadar etkili taşınamayabilir. Omega 3 ve 6 yağ asitlerinden düzenli aldığınızda kan dolaşımı düzene girer ve cildinize daha fazla oksijen de taşırsınız. Ayrıca hücre zarının güçlenip yenilendirilmesini sağlar ve bu da genç bir görünüm için olmazsa olmazdır.

  • ANTİOKSİDAN
Güneş tabi ki yaşamın sürebilmesi için en büyük dost. Ancak cildimizin yaşlanmasında da etkisi büyük. Güneşin yaşlandırıcı etkisinden korunmak için C ve E vitaminleri mükemmel antioksidan vitaminlerdir. Bu vitaminler aynı zamanda diğer yıpratıcı etkilerden de yüzü korur.

  • KIRIŞIKLIKLARIN ÖNÜNE GEÇİN!
A, C, D, E vitaminleri yüzün kırışıklık eğilimini geciktirir, azaltır yani önlemeye yardımcı olur. Bu vitaminlerin eksikliği yüzünüzü çok yağlı da çok kuru da yapabilir. Ancak ortak özellik şudur: cildiniz cansız görünür. Bu tarz problemler yaşamamak için yukarıda saydığım 4 vitamin birebir faydalı.

  • DOĞAL NEMLENDİRİCİ
Havuç. A vitamini ve beta karoten deposudur. Ciltteki kurumayı önlediği gibi güneştende korur ve yaşlanmayı geciktirir.

  • YEMİŞLER
Kuruyemişler aslında abartılmadan yenildiğinde çok faydalıdırlar. Özellikle badem, ceviz , soya yemişi, ay çiçeği ve kabak çekirdeği cilt sağlığı için çok olumlu etki yaparak cildi içeriden nemlendirir ve hem canlı görünmesini sağlayıp hem de kurumayı önleyerek daha genç tutar. 

  • SİVİLCELERDEN KURTULMAK İÇİN
Sivilceler genellikle herkeste yedikleriyle paralel olarak çıkar. Aman 2 paket cips şurdan yağlı bir yemek derken önümüzdeki 3 gün sivilce saldırısına uğrarsınız. Yağı azaltın. Sebzelere yönelin. Özellikle sivilce oluşumunun desteklenmemesi için, bol marul, roka, ıspanak ve maydonoz gibi koyu yeşil sebzeleri tercih edin.

  • YASAKLI LİSTESİ
Cilt güzelliğini korumak için nelerden kaçmalıyız?

-- Sigara, alkol vb. kötü alışkanlıklar
-- Yağlı beslenme
-- Aşırı güneşe maruz kalma
-- Kafein fazla tüketmek

  • SU
Eğer günde en az 8-10 bardak su içmiyorsanız sonra hiiiiç bana gelip ben güzel cilt istiyorum demeyin. Su, hem kırışıklıklara iyi gelir, hem cildinizi arındırır toksinlerden, hem de vitaminlerin taşınmasında yardımcı olur. Su olmazsa olmazdır sevgili ziyaretçilerimiz...

0 yorum:

Yorum Gönder

LİNK İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR.